Stressitöntä elämää ei ole olemassakaan, mutta sen sijaan on olemassa toimivia ja ei niin toimivia keinoja sen hallitsemiseksi. Jos haluat oppia, tutkimukseen ja näyttöön pohjautuvia resilienssiä vahvistavia itsesäätelyn keinoja, kuuntele lehtori Mikko Törmälehdon maksuton webinaari psykologisen joustavuuden merkityksestä stressin hallinnassa, joka pidettiin to 8.12 klo 18:00 – 19:15.
HOT-metodeihin (hyväksymis- ja omistautumisterapia) pohjautuva psykologinen joustavuus on yhä laajemmalle ja yhä suositummaksi leviävä itsesäätelyn taitokokonaisuus, jonka avulla voidaan luoda kestävää hyvinvointia ja oppia säätelemään omaa ajattelua ja käyttäytymistä joustavammaksi ja kestävämmäksi.
Psykologisen joustavuuden myötä lisääntyy kyky elää merkityksellistä ja aktiivista elämää, joka sisältää henkilökohtaisesti tärkeiden tekojen toteuttamista, myös epämiellyttävien tunteiden ja ajatusten läsnäollessa, näin ollen myös stressaantuneena ja paineen alla.
Psykologinen joustavuus on yhteydessä resilienssiin eli yksilön sopeutumiskykyyn sekä alhaisempaan ahdistuneisuuteen ja masennukseen.
Asiantuntevassa ja tiiviissä webinaarissa käydään läpi mm. seuraavat aiheet
- Mitä on stressi, miten se syntyy, miten se meihin vaikuttaa
- Stressin yhteys tunnesäätelyyn ja sitä kautta käyttäytymiseen.
- Miten psykologinen joustavuus auttaa stressin säätelyssä
- Tietoisku miten psykologista joustavuutta voi opiskella